Teama de a vorbi in public… online

Pentru cei care se confruntă de obicei cu teama de a vorbi în public: această perioadă, în care ne izolăm acasă și principala modalitate de comunicare se desfășoară online, poate fi un dar. O ocazie perfectă de a îmblânzi această teamă, un pas intermediar, o terapie prin expunere.

Îmblânzește frica

Terapia prin expunere presupune întâlnirea cu stimulii care ne provoacă teamă, treptat, de la mic la mare, de la ușor la intens, cu scopul desensibilizării și provocării credințelor iraționale care ne țineau departe de lucrurile pe care ni le doream. Pe scurt, avem ocazia să vedem că “dracul nu e așa de negru” și că, de fapt, ne putem descurca excelent, cu pregătirea necesară.

Cursurile, trainingurile, worshopurile online sau vlogurile reprezintă un pas intermediar fiindca te expui mai puțin decât la un eveniment Live:

  • Te vezi doar de la mijloc în sus și stai jos
  • Calitatea imaginii de obicei nu este perfectă, așa că nu se văd toate detaliile
  • Poți să faci Share Screen pentru o prezentare, timp în care nu te vezi deloc, sau doar într-un thumbnail
  • Când vorbesc alții în conferință, dacă e interactivă, se văd ei în prim plan
  • Nu trebuie să interacționezi prea mult cu participanții înainte și după conferință
  • Dacă te panichezi, poți închide video și microfon și să spui apoi că a fost din greșeală și să continui după câteva minute.
  • Poți citi de pe foi pregătite sau din Speaker Notes ale prezentării PowerPoint mult mai ușor, fără să fie deranjant pentru participanți
  • Participanții au deja așteptări mai mici de la o conferință online din punctul de vedere al livrării, fiindcă știu deja că nu se poate vedea sau auzi perfect

În concluzie, izolare sau nu, dacă vrei să îți îmblânzești teama de a vorbi în public: poți începe cu conferințe online.

Cele mai populare aplicații pentru video-conferințe: Skype, Zoom, Webex, Google Hangouts, Meet, sau Facebook Live.

Succes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Lăsați un comentariu