Retelele de socializare si paznicii lor

Mai deunăzi scriam despre „Joburi pe cale de disparitie”, dar evolutia nu se opreste numai la atat – la extinctie – ceva vine si preia locul imediat. Asa ca azi o sa scriu despre un job nu pe cale de aparitie, ci deja existent, asa dupa cum reiese din deja clasica cautare pe Google.

Ma gandeam la un job numit „Consultant retele de socializare”, cu un cod COR ceva de genul „243222 – specialisti in comunicare necuprinsi mai sus”.

Dar, cand sa verific existenta acestei denumiri, aflu ca exista (nu in COR) „consultant social media” – categoric varianta romgleza mai cuprinzatoare a ideii mele.

Un posibil „job description” pentru aceasta ocupatie ar fi cel de mai jos (nu mai verific nimic, pentru ca altfel, sansele de a termina acest articol vor scadea vertiginos).

Fisa postului

Postul ocupat:

Consultant retele socializare/Consultant social media

Atributii:

  • Pandeste precum un paianjen aflat in mijlocul panzei/net-ului activitatea concurentei si a novicilor potentiali consumatori, miriade de clickaitori naivi.
  • Decide cand este timpul optim pentru a posta si reposta mesajele seducatoare – informatii, reclame, cancanuri sau vorbe si imagini de duh legate de eternele valori umane, in functie de scopul propus.
  • Determina raportul optim intre vizibilitate si durata de viata a informatiei plasate.
  • Descopera factorii ce stimuleaza atentia si motivatia navigatorului de a se focusa pe pixelii aducatori de venit.
  • Trimite cantitati impresionante de invitatii de aderare si monitorizeaza cantitatea si rapiditatea exponentiala a aderarilor.
  • Decide pe cine sa urmezi si pe cine sa accepti sa te urmeze (followship si leadership)
  • Monitorizeaza emotiile umane si face previziuni legate de acestea in fenomenul „retea de socializare”, unde, ca un paradox, cu cat ai mai multi prieteni, cu atat sansele ca sa cunosti pe cineva cu adevarat sau sa preiei critic o informatie utila scad vertiginos.
  • Pana maine, mai completam, in functie de evolutia pietei

Program de lucru:

Tot timpul cat este treaz, mai putin timpul alocat anumitor nevoi bazale. Nu se scoala de dimineata, ci se culca mai spre dimineata.

Dotare tehnica:

Tot ce poate fi definit prin cuvintele: SIM, RAM, pixel, Ni-Mh, GPS, Software, Mb/s, etc…v-ati prins – conectivitate cu lumea virtuala.

Competente necesare pentru ocuparea postului:

Comunicativitate, rabdare, intuitie, spirit creativ, inteligenta, simt al umorului dezvoltat, vedere (inclusiv spatiala) buna, coloana vertebrala (asta doar ca sa nu se taseze vertebrele), spirit analitic si critic, abilitati lingvistice superioare, limbi multe, romane si straine. Straine de tot.

Candidati, avanti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Lăsați un comentariu