Diavolii avocatilor

Profesia de avocat seamana cu o plimbare in rollercoaster. Mereu in miscare, uneori sus, alteori jos, adrenalina si neprevazut.

Asta pana imprevizibilul devine previzibil, stresul devine rutina, frustrarile si satisfactiile profesionale incep sa nu se mai compenseze reciproc si apare prima fisura.

Se spune ca meseria “se fura”, dar de cele mai multe ori, existenta unui mentor sau supervizor poate sa scurtcircuiteze mult acest proces.  Avocatii, in lipsa unui mentor, se lanseaza in aceasta meserie de “lup singuratic” la fel ca un catelandru care pleaca la vanatoare lipsit de protectia haitei.

La fel ca si lupul singuratic, avocatul poate depasi greutatile de unul singur, dar uneori ranile capatate in lupta sunt suficient de adanci ca sa cauzeze depresie, anxietate, stres – diavolii societatii actuale. Asta face ca sintagma “avocatul diavolului” sa poata fi inversata cu o noua conotatie de data aceasta data…

Definirea propriului sens al vietii, reevaluarea prioritatilor si a resurselor necesare, fitness emotional care sa le dea incredere in propriile forte, gasirea propriilor oaze sau refugii de liniste in care sa isi reincarce bateriile, socializarea nediscriminatorie, sunt numai cateva din caile de solutionare a problemelor.

Mai multe intrebari si raspunsuri, gasiti aici, pe site-ul specializat avocatura.ro.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Lăsați un comentariu