Cum să te pregătești pentru… orice

Poate că după Sărbători bucătăria ta arată așa…

Nu-i nimic!

Pasul 1: Îmbracă-te în ceva elegant, în care te simți bine și aranjează-te, dă-te cu parfum, să simți că urmează un eveniment fain:)

Pasul 2: Pune muzica preferată, tare

Pasul 3: Scoate toate vasele din chiuvetă și așează-le pe categorii: farfurii la farfurii, tacâmuri la tacâmuri, cratițe la cratițe, etc. (pe dulap sau în mașina de spălat vase)

Pasul 4: Curăță foarte bine chiuveta, să fie lună

Pasul 5: Începe să speli vasele (sau dă drumul la mașină), câte o categorie pe rând, mai întâi farfuriile, apoi cratițele și tigăile, apoi tacâmurile, cănile și paharele. Începe și termină cu ce e mai ușor.

Gata, toate sclipesc acum! Iar tu te simți bine cu tine, ai făcut mișcare și ordine în viața ta. Bucătăria e mai curată, ordonată și ai reușit să faci ce ți-ai propus.

Așa e și cu majoritatea situațiilor față de care simți anxietate. Și e normal să simți anxietate. Pentru că ceva din tine a decis că situația cu care te confrunți reprezintă, într-un fel sau altul, un pericol. Fie că urmează o întâlnire care are potențialul de a ieși prost, un task la care e posibil să greșești, o treabă care te face să simți că pierzi timpul (dar pe care e nevoie să o faci), una la care simți că nu te descurci, etc.

E ca și când ai fi un cavaler și ar urma să mergi la o luptă. E normal să simți anxietate dacă ești în pijama, cu părul vâlvoi și fără o strategie militară.

Dar, dacă te pregătești, dacă-ți iei armura, mai multe arme și poate chiar aliați, altfel pleci la luptă.

Când e vorba de curățenie, aliații pot fi produsele de curățenie, iar strategia militară faptul că ataci vasele pe categorii. Divide et impera.

Când e vorba de un interviu, aliații tăi sunt informațiile despre companie, răspunsurile la întrebările care știi că se pun de obicei, întrebările pe care și tu le poți pune.

Când e vorba de un proiect îți poți pregăti terenul de luptă: un birou mult mai liber, armele: instrumente de scris și strategia militară: pașii pe care îi vei urma.

Și așa cu toate.

Cum te vei pregăti următoarea dată când vei face ceva care-ți provoacă anxietate?

Georgiana Codrescu,

Consilier pentru dezvoltare personală

Programări: 0727235888

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Lăsați un comentariu