Cum să fii perfect

Să fii perfect nu e chiar simplu, însă dacă reușești, vei avea atunci toate avantajele la care visezi. Poate că îți dorești relații armonioase cu toți cei pe care îi cunoști, ai vrea să fii apreciat și iubit (cine nu vrea?). Poate că visezi la măreție și bogății, sau la faimă și împlinirea planurilor de viață pe care le ai (o casă, o afacere, copii, căsătorie, electrocasnice, mașini, vacanțe). Sau, poate că visezi la tihnă și libertatea de a face orice îți dorești. Oricum ar fi, dacă ai fi perfect, ai obține toate aceste lucruri mult mai ușor.

Ce înseamnă să fii perfect? În primul rând, înseamnă să fii frumos. Cu pielea fină, cu părul lung și sănătos, trăsături simetrice, corpul zvelt, la greutatea potrivită. Destul de înalt, destul de puternic, destul de tânăr, cu forme destul de atrăgătoare. Ce faci dacă nu ai unele dintre aceste calități? Simplu. Avem atâtea modalități de a ajunge la ele, prin diverse intervenții, sau de a le masca: tocuri, sutien cu burete, silicon, machiaj, botox, operații estetice de retușare, diete, trainer personal, vopsea de păr, coafor…

În al doilea rând, bineînțeles că haina face pe om, orice s-ar zice. E bine să ai un stil, care să te reprezinte, să ai haine curate, de calitate, călcate, bine asortate, cât se poate de decente și accesorizate subtil. Pantofii să fie și ei în ton cu restul vestimentației, iar geantă în ton cu ei, dacă se poate. Un alt fel de out-fit este și mașina, dacă ai, care cu cât e mai elegantă, cu atât mai bine. Și ea vorbește despre personalitatea ta, așa cum vorbesc și hainele.

După ce ai ajuns să arăți impecabil și oglinda sau telefonul îți transmite aprobarea lor, să ne concentrăm pe ce contează cu adevărat: ceea ce faci. E simplu, orice ai face, trebuie să faci perfect. Fie că e vorba de un lucrul la un proiect, un tort de biscuiți sau curățenie în casă. Nu se acceptă greșeli, fiecare greșeală te face mai puțin demn de iubire. Fie că e vorba de iubirea de sine sau iubirea din partea altora. Nu ai voie să greșești, fiindcă dacă greșești înseamnă că ești greșit și dacă ești greșit ești un nimeni (aveau dreptate ai tăi). Așa că stai oricât e nevoie, ai răbdare, ca ceea ce faci să iasă perfect: lasă la o parte mâncarea și somnul, distracția și timpul liber, dacă e nevoie, important e să fii ireproșabil.

În final, întâlnește-te cu familia, sau cu prietenii și nu lăsa ca ei să vadă oboseala ta, sau ceea ce simți. Nu se cade și ai părea slab/ă. Nu ai mai fi perfect/ă dacă ți-ai exprima tristețea, frica sau furia. Mai bine să-ți păstrezi calmul, luciditatea și, bineînțeles, să semnalezi tot ce fac greșit ceilalți, să le arăți adevărul, pentru a-i ajuta să fie și ei perfecți, așa cum ești tu și astfel să aibă parte de tot ce e mai bun pe lume.

Nu înțelegi de ce după toate astea ceilalți se ceartă cu tine și te resping? E vina lor, că ei nu au reușit să fie perfecți. Sau ce se întâmplă?

Dacă după toate eforturile tale simți încă un imens gol interior, frică și nevoia de iubire, înseamnă că toate sfaturile de mai sus sunt greșite. Că adevărata greșeală e să fugi de greșeli. Că perfecțiunea se atinge doar cu prețul uitării de sine și a neautenticității. Că nu te poți iubi cu adevărat decât atunci când te accepți așa cum ești. Că nici ceilalți nu te pot iubi cu adevărat până nu te cunosc și nu te pot cunoaște decât dacă îi lași: să vadă și părțile tale mai puțin plăcute și asumate.

Așa sunt eu, și ce? Să fie sloganul tău și viața ta va fi în sfârșit vie.

ballet-3362685_960_720

Georgiana Codrescu
Consilier pentru dezvoltare personală

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Lăsați un comentariu